BBC Radio 1 has released the Friday line-up at Ushuaïa Ibiza Beach Hotel on 2nd August, which will kick off its annual dance-fuelled Ibiza weekend with a spectacular outdoor party as the sun goes down on Playa d’en Bossa.
Opening the weekend at 5pm will be British DJ and Radio 1 presenter Mistajam, known for propelling the dubstep and bass music scene to the masses. B. Traits, a Canadian DJ and record producer, will then hit Ushuaïa’s outdoor stage on his debut Ibiza appearance for Radio 1, followed by Danny Howard, one of the newest recruits to the Radio 1 DJ bank and winner of the station’s Superstar DJ competition.
When Swedish DJ and electronic dance music producer Alesso opens his set at 8pm (Ibiza time), listeners at home will be able to join the party as Radio 1 goes live from Ushuaïa. Next up is the phenomenal Rudimental, a super successful British electronic music quartet whose chart-topping tracks “Feel the Love” and “Waiting All Night” are sure to get the crowds going.
As the sun sets on the weekend’s opening party, Fred V & Grafix, B-Traits (for a second time), and British dubstep music producer Benga, part of the dubstep supergroup Magnetic Man, will each perform a short set. American DJ Chris Malinchak will then head up the Ushuaïa stage, whose single “So Good To Me” has been endorsed by the likes of Radio 1 legends Pete Tong, Annie Mac and Zane Lowe. Australian musicians and songwriters Nervo, co-writers of the Grammy Award winning single, “When Love Takes Over” performed by David Guetta and Kelly Rowland, will follow ahead of Bosnian house and dance music DJ Solomun. This supercharged night will climax with a set from Ibiza superstar and Ushuaïa regular Pete Tong back to back with George Fitzgerald, drawing the party to a close at midnight.
17:00: Doors Open
19:00-20:00: Danny Howard
20.00 – 20.30: *******Radio 1 Live from Ushuaia *******
20.30 – 21.00: ALESSO (30 Min Set)
21.00 – 21.20: RUDIMENTAL DJ SET (30 Min Set
21.20 – 21.40: FRED V & GRAFIX (20 Min Set)
21.40 – 22.00 B TRAITS (20 Min Set)
22.00 -22.30: BENGA (20 Min Set)
23.00 – 23.30: NERVO (30 Min Set)
23.30 – 00.00: SOLOMUN (30 Min Set)
PETE TONG & GEORGE FITZGERALD (30 Min Set B2B)